Най-популярните услуги за стрийминг на живо са Periscope и Facebook Live. Но те не са толкова удобни от гледна точка на това, че не всичките ви приятели имат Twitter (съответно Periscope регистрация), а Facebook Live все още не е наличен за всички. Може би за това Google разработват подобна услуга – все пак всеки гледа видео в YouTube, нали?

Според близки до компанията източници, цитирани от VentureBeat, Google най-вероятно работи по приложение, наречено YouTube Connect. То ще позволи на всеки с Google профил да снима видео със своя смартфон, което да бъде излъчвано на живо за всички негови приятели или последователи в най-популярната видео платформа на света. Допълнителната информация гласи, че видеото ще може да бъде запазвано и да се показва в YouTube канала на съответния потребител, а освен това лайв стриймът ще е възможен за гледане както на смартфон, така и на компютър.

Все още не е ясно кога услугата ще бъде налична, но е напълно възможно да бъде представена на Google I/O през май тази година. Очакваме я с нетърпение!

2 Коментари

  1. Нищо ново, Samsung Note 5 и Edge+ го имат вградено, за S7 не знам.

  2. Да не би да става въпрос за Creator Studio, защото него не всички профили имат достъпа да го ползват. Съжалявам, Samsung не съм ползвал от бая време…

Comments are closed.