google_slides_ios

Google представи приложението Slides за iOS, с което допълни пакета от офис инструменти, налични за операционната система на Apple.

Slides позволява създаване, редактиране и споделяне на презентации. Приложението използва собствен формат, но може да работи и с файлове, създадени чрез PowerPoint на Microsoft. Slides автоматично запазва цялата работа на потребителя в облачната услуга на компанията Google Drive. Аналогичната версия за Android дебютира в Google Play в началото на лятото.

Заедно с Docs (текстов редактор) и Sheets (приложение за работа с електронни таблици), Slides е третото приложение на Google за офис продуктивност, което компанията пуска за iOS. Подобни приложения съвсем не липсват в платформата на Apple, където можем да намерим мобилната версия на Microsoft Office, алтернативата на Apple – iWork, както и стотици други безплатни и платени приложения. Към момента обаче в тази категория няма обособен лидер в нито една от двете основни мобилни ОС-и, но Google и техните мулти-платформени приложения имат добър шанс. Компанията продължава да пуска своите отлични продукти в екосистемата на най-големия си конкурент и само времето ще покаже дали тази стратегия ще се окаже успешна.