След известно закъснение, Google най-накрая официално пуснаха новото си приложение за Google Drive, наречено Backup and Sync. С него потребителите на Windows и macOS имат възможност да изберат кои папки от своя компютър да синхронизират с облака и така да си спестят болежките при евентуални аварии.

Backup and Sync е напълно безплатно и работи както с Google Drive, така и с Google Photos. Можете да свалите апликацията от страницата на всяка една от тези две услуги (тук: Google Drive / Google Photos).

След инсталация, първото нещо, което трябва да направите, е да се логнете в Google акаунта си. След това просто изберете кои папки искате да синхронизирате в облака (Desktop, Документи, Снимки и т.н.) и готово!

Индивидуалните Google Drive потребители се насърчават да използват новата апликация Backup and Sync, докато корпоративните клиенти на Google е добре да продължат да използват обикновеното Google Drive приложение. По-късно тази година компанията ще пусне и G Suite приложение за корпоративните си клиенти, което ще се казва Drive File Stream.

Backup and Sync за Windows / macOS: Drive / Photos