Слуховете, че Google ще пусне нова YouTube услуга, която да предлага възможността за гледане на видео материали без рекрами, изглежда ще се превърне в реалност. Днес интернет гигантът обяви, че YouTube Red стартира на 28 октомври. От тогава потребителите ще могат да се абонират за нея и да получат няколко приятни бонуса. Ще е налична и възможност за 30-дневен безплатен тестов период.

Няма да се учудите, ако ви кажа, че гледането на видеа без реклами не е единственото предимство на YouTube Red пред обикновена видео услуга. Всеки, решил да плаща по 9,99 долара на месец за YouTube Red, ще може да запазва видеоклипове за разглеждане офлайн, а също ще се възползва и от възможността да слуша музика в мобилната версия на YouTube, докато използва друго приложение. Точно така – YouTube Red потребителите ще могат да заключват екрана, докато клипове продължават да вървят на заден фон.

Не е изненадващ и фактът, че YouTube Red стартира на 28 октомври само за САЩ. Освен това, всеки потребител, заплатил за услугата, ще получи и безплатен абонамент за Google Play Music. Обратното също важи – използващите платената версия на Google за музика, ще станат автоматично (и безплатно) потребители и на YouTube Red.

За повече информация, посетете линка youtube.com/red

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook