Google AdWords

Google AdWords, реклами в Google

Google се бори активно с фалшивите обяви в своята търсачка. Само за миналата година компанията е премахнала 500 милиона от тях. Още през лятото екип на технологичния гигант забеляза, че има нещо нередно с част от обявите за продажба на ваканционни имоти. Оказва се, че снимките са изтеглени от фотографски сайтове и не отговарят на действителността, а също и на адресите. Самите реклами не съдържаха зловредно съдържание, но са заблуждаващи.
Google бързо преправи своя алгоритъм, за да може да улавя подобни случаи.

Виж още: Samsung Galaxy Note Edge вече е в магазините на VIVACOM

Компанията има екип от специалисти, които следят подаваните реклами в търсещите машини им продукти. През изминалата година се забелязва голям ръст на фалшиви реклами за лекарства, които лекуват от Ебола. Google има разработени инструменти, които помагат при проверката на автентичността на рекламите. При сигнал от специалния им алгоритъм съответната обява се проверява от оператор чрез тези инструменти. За индексиране на обявите се използва Beaker, а за анализ Bunsen.

Оказва се, че „лошите“ рекламодатели изобщо не са малко на брой. Google е премахнала повече от 214 хиляди от тях за година, което прави общо над 500 милиона изтрити заблуждаващи реклами.