The-General-Mobile-4G-Android-One-smartphone-2

Днес Google обяви първия Android One смартфон, който е официално създаден за Европа. Може някой от вас да се сетят за Karbonn Sprkle V, но той е направен за Индия, като се продава на стария континет неофициално. Днешният смартфон се нарича General Mobile 4G и ще бъде наличен още тази седмица в Турция, като продажбите стратират на 15 май.

При пускането му General Mobile 4G ще бъде с Android 5.1.1 Lollipop с гарантирани софтуерни ъпдейти за 2 години. Към характеристиките му влизат 5-инчов IPS дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела, четириядрен процесор Snapdragon 410, 2GB оперативна памет и 16GB вградена памет. Основната камера е 13-мегапикселова, а предната 5-мегапикселова. Капацитетът на батерията е 2500 mAh. General Mobile 4G e с размери 140.5 x 69.75 x 9.3 мм, а гърбът му е направен от изкуствена кожа. Всичко това ще може да купите на цена от 260 долара без договор.

Освен в Индия и Турция, Android One смартфони също така се продават в Бангладеш, Непал, Шри Ланка, Индонезия и Филипините, а скоро ще се предлагат и на други пазари.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS