project_fi

Google вече е мобилен оператор. Компанията официално обяви новата си безжична услуга Project Fi за собствениците на Nexus 6, като от днес пусна програма за покани. „Подобно на нашата хардуерна програма, Project Fi ни позволява да работим в тясно сътрудничество с водещи оператори, разработчици на хардуер и всички вас, които разширявате границите на това, което е възможно.“, написа компанията в блог пост.

За момента услугата ще е налична само за Nexus 6 устройствата и изисква специална SIM карта, като по време на програмата Project Fi няма да работи на други телефони. Както писахме вчера, Google ще таксува клиентите си по интересен начин и те ще плащат само за използвания от тях мобилен интернет, вместо да купуват определен пакет. В случай, че не успеете да използвате всичко, за което сте платили, Google ще ви върне разликата.

„За 20 долара на месец вие ще получите основното (разговори, съобщения, Wi-Fi връзка и международно покритие в 120+ държави) и 10 долара за GB за мобилен интернет, докато сте в САЩ или чужбина. 1GB е 10 долара на месец, 2GB са 20 долара на месец, 3GB са 30 долара и т.н. Тъй като е трудно да се предвиди колко точно интернет ще използвате, вие ще получите обратно част от сумата. Да кажем, че сте платили 30 долара за 3GB, а използвате само 1.4GB за този месец, ние ще ви върнем 16 долара, като така ще платите само за това, което сте използвали.“, се казва в официалното изявление на Google. Надвишите ли закупеното от вас, ще бъдете таксувани според тези цени.

Google ще използва мрежите на T-Mobile и Sprint за Project Fi, като потребителите ще могат да превключват между двете мрежите в зависимост от това коя в с по-силен сигнал, както и да използват Wi-Fi. „Ние разработихме нова технология, която дава по-добро покритие като интелигентно ви свързва към най-бързата налична мрежа на вашето местоположение, независимо дали става дума за Wi-Fi или някоя от тези на партньорите ни“, допълва компанията. Project Fi поддържа провеждане на разговори и изпращане и получаване на съобщения през Wi-Fi, което още повече ще намали крайната сметка. Google ще използва защитена технология, когато използвате публични Wi-Fi мрежи.

Телефонните номера към Project Fi ще са в облака, което ще ви даде възможност да пишете или да се обадите от лаптопа или таблета ви, без да се налага вашият смартфон да е близо. Ако напуснете обхвата на Wi-Fi мрежата, Google обещава безпроблемно преминаване към LTE.

За тези, които се интересуват от новата услуга на Google, могат да се запишат на официалната страница на Project Fi. Започвайки от днес, Google ще изпраща малък брой покани всяка седмица.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS