Google-Pixel-C

На вчерашното официално събитие Google представи своя Android таблет с името Pixel C. Устройството е позиционирано във високия ценови клас и се разработва от екипа, който се занимава с Chromebook.

Pixel C работи с Android 6.0 Marshmallow и има екран с диагонал 10.2 инча, процесор Nvidia X1 и 3GB оперативна памет, което е напълно достатъчно за работа с няколко тежки приложения едновременно. Изборът на чипсет от Nvidia означава, че графичната карта Maxwell ще работи безпроблемно дори с най-тежките игри.

Екранът на Pixel C има съотношение на страните, което е по-близко до квадрата, правейки го много подходящ за работа с текст и различни уеб приложения. Гъстотата на пикселите е 308 ppi, което е доста над iPad Pro с неговите 264 ppi.

Таблетът разполага с USB Type-C порт за зареждане и трансфер на данни и стерео говорители. Вградените четири микрофона са оптимизирани за правилното възприемане на гласови команди от потребителя и много добро качество на звука и музиката.

Интересното при Pixel C е неговата клавиатура, която се предлага като аксесоар. Тя има два варианта – кожена и метална, като за разлика от своите конкуренти, клавиатурата не се закрепва като стандартна стойка. Вместо това тя може да се постави на гърба на устройството, както и да се върти от 100 до 135 градуса, което я прави по-удобна за работа с някои приложения. Клавиатурата се свързва чрез Bluetooth и може да се зарежда безжично.

Pixel C ще се предлага в два версии – с 32 GB памет, която струва 499 щатски долара и с 64 GB за 599 долара. Клавиатурата е на цена от 149 долара.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS