Moto-360-emag-2

Днес Google пусна ъпдейт за Android Wear, след който потребителите ще се радват на няколко нови функции и подобрено потребителско изживяване. Сред тях са поддръжка на Wi-Fi, нови жестове с ръка и ръчно нарисувани емотикони, подобно на Apple Watch.

Емотиконите

quick2_emoji_reply_blog

Новата актуализацията ще ви позволи по по-забавен начин да изразите своето настроение, а именно чрез нарисувани от вас различни емотикони. Android Wear ще се опита най-точно да разпознае вашето творение и да го превърне в истински емотикон. Екипът, зад операционната система на Google за носими устройства, е трябвало да създаде нещо като общ език за неща като палец нагоре, хамбургери и други. За да се получат най-добри резултати, в проекта са участвали редица доброволци, които предоствали стотици рисунки. Това е много по-бърз метод, вместо да се ровите из различните емотикони на вашето устройство. В допълнение, има меню с последно използвани емотикони, както и списък с топ 25 най-популярни, ако не искате да се занимавате с рисуването им.

Поддръжка на Wi-Fi

Умният часовник не е напълно автономно устройство, защото вашият телефон трябва да бъде близо до него, за да получавате всички известия, съобщения и т.н. Това ще се промени след днешния ъпдейт, защото Android Wear вече ще поддръжа Wi-Fi, което означава, че може да бъдете на по-далечно разстояние от обхвата на Bluetooth-a на смартфона ви и пак да се радвате на всички функции на джаджата на ръката ви. Wi-Fi е вграден в много Android Wear устройства, но до момента нямаше как да бъде използван. По-интересното е, че все още ще бъдете свързани към вашия смартфон, независимо каква Wi-Fi мрежа използва часовникът, а в допълнение автоматично ще бъдете свързани към отворен W-Fi.

Трябва да имате предвид, че Android Wear не е направен да работи самостоятелно. „Мозъкът на операционната система все още е на телефона. Поддръжката на Wi-Fi е по-скоро, за да продължи работата на часовника, когато сте далеч от телефона“, казва Джеф Чанг, продуктов мениджър на Android Wear. Така, дори да си вземете носимо устройсто с новата актуализация, пак ще трябва да го свържете с Android смартфон.

Екран

alwayson_500

Другите две промени са за това какво виждате на екрана и как си взаимодействате с него. Едната е нов режим за по-малко консумация на енергия за дисплея, когато не работите с него активно. Той позволява на приложенията да останат видими, без да изчезват, когато пуснете ръката си, но използвайки минимално количество данни. Това е доста полезно за фитнес приложения и контрол при слушане на музика.

wristgesture_500.0

С ъпдейта идва и нова система от жестове, позволяващи ви да навигирате часовника, без да се налага да докосвате екрана му. Може да преминавата към следващата карта чрез леко извиване на китката нагоре, а обратният жест ще служи за връщане назад. Чанг и екипът му са провели много тестове и са установили, че е много трудно да активирате тази опция по погрешка. Разбира се, винаги може да я изключите.

Първият часовник, който ще дойде с ъпдейта е новият LG Urbane, а останалите Android Wear устройства поетапно ще го получат, започвайки от следващия месец.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS