Android-bot

Google официално обяви своята най-нова програма, която стимулира финансово хората, докладващи за проблем в сигурността на Android. Още от 2010 година Google имат такава програма за онлайн услугите си, но едва сега се появява официална такава за системата Android. Миналата година компанията е изплатила повече от 1.5 милиона щатски долара на експерти по сигурността, които са намерили уязвимости в Chrome и други продукти на Google.

Новата програма обхваща няколко области, които са ключови за развитието на Android:

  • За уязвимости, които засягат Nexus смартфони и таблети с продажба в Google Play Store (за момента Nexus 6 и Nexus 9 в определени територии). Google ще плащат за всяка посочена стъпка за поправяне на разкрити бъгове. Плащат се също пачовете и тестовете, които са необходими за този процес.
  • Ще се отпускат по-големи суми за усърдна работа и цялостно вложено време в разработването на тестове и кръпки, които правят Android цялостно по-сигурна система за ползване.
  • Най-големите награди ще бъдат дадени на експерти, които демонстрират как творчески могат да бъдат решени сериозни проблеми в сигурността, които да работят в съответствие с утвърдените технологии на Android.

Операционната система Android ще продължава да участва в отделната програма Google Patch Rewards, която цялостно стимулира финансово хората, които засекат и докладват проблеми в сигурността на важни проекти.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS