Вече сме си говорили за възможността Google да слее двете си операционни системи Android и Chrome OS в едно. Слухове за това се появиха в края на миналата година и ето, че сега има още нещо, което може би сочи към тази възможност. Google най-накрая преработи вида на Chrome OS според Material Design парадигмата си.

Наскоро Себастиан Габриел, който е дизайнер в Google даде информация за новата насока за външния вид на Chrome като цяло и оттам този на Chrome OS. Чрез програмно рендериране на изображенията от интерфейса на Chrome са избегнати и съответно премахнати всички .png файлове, които до сега са съставяли дизайна.

Освен това, голяма крачка е имплементирането на втори „вариант“ на Chrome OS, чийто дизайн е направен така, че да е по-удобен за тъчскрийн устройства. Променен е и видът на Incognito таба, omnibox dropdown менюто и други. Всичко това, разбира се, взима предвид Material Design парадигмата и се съобразява с нея.

Габриел е споделил и голямо количество скрийншоти с новият изглед на операционната система, които можете да разгледате в сайта му.

google-chrome-os-material-design-2