Както още миналата година се говореше, има възможност Google да пусне нова услуга за съхранение на снимки. Сундар Пичай, вицепрезидент на компанията, сподели че социалната мрежа Google+ и потокът от снимки на потребителите ще се третират като две отделни услуги – Google Photos и Streams.

Сега отново се появи нова информация за Google Photos, според която услугата ще позволява споделяне на снимки директно във Facebook и Twitter, подобно на Instagram, пише Bloomberg, цитирайки неназовани източници, запознати с проекта. Този ход е логичен, след като главният конкурент в социалните мрежи на Google е точно Facebook, а компанията придоби Instagram през 2012 година. Говорителят за интернет гиганта Кейти Уотсън заяви, че Google не желае да коментира слухове и спекулации.

Говори се, че новата услуга от Google Photos може да бъде представена още на предстоящата конференция на разработчици Google I/O, която ще се проведе в Сан Франциско след по-малко от месец. Какво ще представлява тя, ако изобщо съществува наистина, предстои да разберем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS