Motorola-Nexus-6-Picture-7

Google може да пусне две нови Nexus устройства тази година. Едното от тях ще бъде направено от Huawei и ще е фаблет, а за другото се казва, че ще е смартфон, но от LG. Трябва да имате предвид, че за момента тази информация е само слух и няма официално потвърждение не нея от нито една от трите компании, така че я приемете с доза недоверие.

През последните седмици спекулациите около новия Nexus се засилиха, като основно се говори, че работата по него ще бъде поета от Huawei, което със сигурност ще се отрази положително на продажбите на продукта в Китай. След това се заговори, че LG скоро ще бъде първият производител, който ще създаде три Nexus смартфона.

Според последни данни Google ще се обърне и към двете компании за два Nexus смартфона, което от една страна може да обясни противоречивата информация, която се появява онлайн. Това може и да първият път, в който Google пуска два Nexus-a в една и съща година.

Смята се, че моделът на Huawei е с кодовото име Bullhead. Той ще бъде с 5.7-инчов дисплей, 8-ядрения процесор Qualcomm Snapdragon 810 и 3500mAh батерия. Версията на LG е с кодовото име Angler. Този телефон ще бъде с 5.2-инчов екран, 6-ядрен Snapdragon 808 и 2700 mAh батерия.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS