Според нов доклад от Android Police, Google в момента разработват свои собствени умни часовници с операционна система Android Wear. Ако това е вярно, то компанията ще разшири продуктовия си каталог от предлагани устройства – в момента Google произвеждат сами лаптопи Chromebook Pixel, таблетът Pixel C, Chromecast, а скоро предстои и гласовият асистент Google Home.

От Google очакваме два умни часовника с кодови имена Angelfish и Swordfish. Първият трябва да е по-голям, с размери между 42 и 46 милиметра в диаметър и кръгло тяло. Освен това той ще има кръгла коронка и още два допълнителни бутона. LTE свързаност, GPS модул и сензор за пулс пък са част от допълнителните му функции.

Вторият часовник, наречен Swordfish, ще бъде малко по-различен. Очаква се той също да е с кръгъл дизайн, но да е по-малък от Angelfish. Между дисплея и ръба ще има съвсем тънък безел и вероятно няма да има допълнителни бутони. Освен това Android Police докладват, че той може би няма да има LTE, GPS и сензор за пулс.

Не е ясно кога ще видим часовниците от Google на пазара, ако изобщо този слух се окаже истина. Възможно е те да бъдат представени заедно с новите Nexus смартфони през септември, но е по-вероятно тяхната премиерна дата да е различна.