Едно от предимствата на това да притежавате Nexus устройство е бързото пристигане на ъпдейти, а от скоро и възможността за изпробване на предварителни версии, когато се готви нова генерална версия на Android. Такъв е и случаят с Android N, за който preview build може да бъде свален за няколко различни Nexus джаджи.

Днес обаче се натъкваме на нещо ново – скрит HTML код в страницата за preview версиите на Android N сочи, че съвсем скоро може би Google ще ни донесат възможността да инсталираме предварителни версии на операционната система на устройства от други производители.

google-android-n-preview-oem

Както се вижда, текстът гласи „Повече поддържани устройства, включително и такива от OEM партньори“. Освен това, следващият ред казва, че инсталирането ще става много лесно и без флашване.

Ако трябва да погледнем реалистично на тази информация, би било много трудно каквато и да е версия на чист Android лесно да бъде подкарана на един Samsung Galaxy S6 например. И все пак – би било прекрасно. Ако ли не, може да се окаже, че това е една долна първоаприлска шега, която не сме видяли навреме. Какво мислите вие?