В петък е откриването на тазгодишните Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро, Бразилия. Разбира се, спортните фенове, не могат нонстоп да имат достъп до своите телевизори, затова, както всеки път в интернет постоянно ще бъде публикувана информация за Игрите.

Google иска да бъде главният носител на тази информация. Хората от екипа на компанията, отговарящи за тези неща, този понеделник обявиха, кои ще са новостите покрай Игрите в Рио. Ще можем да следим спортното събитие онлайн от 5 август до самия му край – 21 август. За интернет потребителите ще има всичко най-важно. В търсачката на Google ще могат детайлно да следят събитията от Олимпиадата и важна информация за спортистите. Ще има и отделен за всяка страна, брояч на медали, дори ще откриете график на телевизионните спортни излъчвания в повече от 30 държави. Автоматично може да получавате известия в Google приложението, когато излезе нещо, което ви интересува.

google-rio-olympics-searchВ ютуб ще може да гледате онлайн стрийминг, на петнадесетте ютуб основатели, избрани да отразят Игрите. Google Street View, вече предава кадри от бразилската столица, но и от самото олимпийско село, които може да видите тук. Остават само два дни до началото на най-великото спортно събитие! Пожелаваме ви приятно гледане!