Google-HQ

Google ще разкрие бъдещите си планове за евтините смартфони Android One през „следващите няколко седмици“. Раджан Анандан, изпълнителният директор на компанията в Югоизточна Азия, заяви в интервю за The Financial Times, че новите устройства ще струват по 50 долара.

Android One смартфоните са предназначени за развиващите се пазари, като с тях се гарантира, че потребителите ще поличават последните версии на Android. Google не изработва хардуера, но предоставя набор от стандарти, гарантиращи че устройствата ще бъдат здрави.

Този проект не постигна желаната цел, като в Индия бяха продадени по-малко от 1 милион бройки, а това е един от най-важните пазари в тази инициатива, която се разпространи в седем държави, включително и Турция.

Анандан призна пред The Financial Times, че Android One не е оправдала очакванията, но той подчерта, че Google е „изключително отдадена“ на инициативата. Той също така сподели, че комапнията работи по нови приложения и услуги, създадени специално за Индия. Те трябва да предлагат възможности като офлайн използване на YouTube и Google Maps, както и по-бързото зареждане на интернет страници.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS