Много хора мечтаят да им плащат да карат кола по цял ден. А какво ще кажете за тези, които мечтаят да им плащат да НЕ карат кола, пак по цял ден? Няма такива? Е, добре… Google обаче все пак предлага подобна работа, стига да се интересувате.

Интернет гигантът, както знаем, разработва автономи коли и съвсем наскоро пусна нова обява за работа, която е изключително интересна. Компанията иска да ви плаща по 20 долара на час за да стоите зад волана на техен автономен автомобил и да не шофирате. Естествено, вие ще сте зад волана за да поемете контрол ако се наложи това да стане – само в краен случай.

Обявата е за района на Финикс, Аризона и търси да наеме по двама души на автомобил – единият трябва да стои зад волана и да внимава в пътната обстановка, докато другият е на пътническата седалка, пишейки рапорти към Google на лаптоп. Изискванията към кандидатите са да имат висше образование, чисто криминално досие, шофьорска книжка и възможността да пишете със скорост от поне 40 думи в минута (за рапортите). Работното време е пет дни в седмицата, по между 6 и 8 часа на ден.