USB Type-C конекторът бавно се превръща в нов стандарт както при смартфоните, така и при други модерни устройства. OnePlus първи поставиха новия порт в своя джаджа, след което бяха последвани от Google с тазгодишната им линия Nexus устройства. За жалост обаче, кабелите които OnePlus продава като аксесоари за OnePlus 2, изглежда не са добър избор.

Според Android Authority, единственото предимство на кабелите от китайския производител е, че те са евтини. С пост в своят профил в социалната мрежа Google+, служителят на интернет гиганта Бенсон Люнг сподели, че не съветва никого да си купува кабел от OnePlus. Доводите му са, че за изработката компанията използва резистор тип 3A, който е много по-различен от стандартизирания такъв за USB портове. Това, според Люнг, би могло да доведе до много проблеми със зарядното или USB портовете, в които е поставено то. Инженерът от Google тук говори като цяло за новите Nexus устройства, но имайте едно на ум какъвто и смартфон да ползвате.

Бенсон Люнг е познат в интернет средите като сериозен технологичен тестер. В последно време той се занимава с тестване и ревюиране на USB кабели в Amazon, като в момента замисля стартиране на собствен блог за това.