Интересно е как Google показва информация за филми и кино звезди директно в резултатите на търсачката си, когато предприемате търсене. Това обаче не важи за текстовете на песни, които искате да видите… до сега. Причината е, че за да ви достави някой текст на песен, то той трябва да има споразумение с певеца или студиото и да им изплаща хонорар за това.

Благодарение на специална сделка между Google и LyricFind, от днес вече текстове на песни ще могат да бъдат преглеждани в самата търсачка, без да имате нужда да отваряте някой от сайтовете, който се появява като резултат. Това ще е възможно след като напишете името на песента, последвано от „lyrics“.

Новата функция е налична за САЩ от днес, като се очаква да се появи и за останалия свят съвсем скоро, тъй като LyricFind операрат на световно ниво. Тъй като споразумението е с този конкретен доставчик пък, каталогът от текстове, които ще са достъпни по този начин, е ограничен. Не е ясно дали и кога ще имаме достъп до всеки един възможен текст на песен в търсачката на Google. Едно обаче е ясно – това ще е супер удобно.