Страницата с резултати от Google търсения е може би най-посещаваната страница в историята на интернет. Освен това тя е и най-запомнящата се – видът ѝ си е един и същ от години и някои потребители не вярват компанията някога да го промени… или…?

The Telegraph докладва, че тесен кръг от потребители виждат линковете на резултатите в Google търсачката в черно, вместо синьо. Синьото е основен цвят за логото и цялостния вид на интернет гиганта и е необичайно точно той да бъде сменен. Въпреки това, изглежда промяната е факт.

The Verge са се свързали с Google за коментар по темата, които отговарят така: „Постоянно правим малки експерименти с дизайна на страницата за резултати. Не сме сигурни, че черното е новото синьо.“

Не е ясно дали цвета на всички линкове за резултати ще бъде променен, дали става въпрос за определен тип потребители или пък определен тип резултати в търсачката. Факт е обаче, че някои от вас може би виждат линкове в търсачката в черен цвят. Дали става въпрос за радикална промяна в дизайна, остава да разберем.