Най-новият ъпдейт за Android Nougat излезе официално вчера и в блог пост Google обясниха какво ще донесе той на потребителите. Версията е 7.1.1 и с нея най-много благинки има за ползвателите на Nexus. Те ще могат да се докоснат до няколко от топ възможностите на Pixel смартфоните.

Първото нещо, което ще може вашият Nexus смартфон след ъпдейта, е да използва GIF клавиатурата на Pixel устройствата. Тя ще е налична във всички поддържани приложения, между които Messenger, Hangouts и Google Allo. И още нещо — колекцията ви от емотикони ще се увеличи, защото най-новите такива от Google ще дойдат и за Nexus.

Ако това не стига, има и още. Т.нар. App Shortcuts вече ще са налични и при Nexus — при определени приложения на началния екран, задържането с пръст върху иконите им ще изнася избор от бързи действия.

Не на последно място, Android 7.1.1 Nougat ще донесе нещо ново и за Google Pixel смартфоните. Вече всички устройства от серията ще получат функционалностите Raise-to-wake и double-tap. При вдигане на смартфона от масата, неговият екран ще светва. Двойното почукване също. Тези възможности бяха пуснати в Канада преди около месец.

Ъпдейтът до 7.1.1 ще бъде поетапно пуснат през следващите няколко седмици за всички притежатели на Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel, Pixel XL, Nexus Player и Pixel C.

2 Коментари

  1. Нещо за гордите собственици на Мото Х Play 2015 можете ли да кажете по темата?

Comments are closed.