programming-code

Ако сте програмист или се занимавате с компютърен код по някаква причина, със сигурност сте запознати с така наречените VCS (version control systems). GitHub е най-популярната от тях и предоставя безплатна възможност за хостинг на всичките ви проекти. Пълната ѝ интеграция с всички операционни системи и най-вече с терминала на Linux и Mac машините я прави невероятно удобна за ъпдейтване на проекти и следене на техния прогрес. Но какво ако ви кажа, че някой ще се опита да се конкурира с GitHub и този някой не е кой да е?

Точно така, на coding фронта стъпва Google. Е, не чак сега, но интернет гигантът вече предлага version control продукт на своите потребители. От VentureBeat съвсем случайно са попаднали на страницата Cloud Repositories, където всеки с Google акаунт може да изпробва Beta версия на новата система за т.н. контрол на версиите (version control). Услугата очевидно е пусната в действие съвсем тихомълком, но все пак вече е факт.

Започвайки да използвате Google Cloud Source Repositories, вие имате безплатен достъп до 500 MB за съхранение на вашите програмни проекти, както и възможност за свързване на проекта в Google с такъв в GitHub. Най-отгоре в страницата пише “безплатен пробен период”, но все пак не знаем колко дълго може да е това “безплатно тестване”. Пак повтарям все пак – говорим за Beta версия.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS