The Information докладват, че Google са преосмислили плановете си за разработка на автономна кола, която да не притежава кормило и педали. Цялата дивизия в Google X, наречена Chauffeur, която до сега работи по това, както и Сергей Брин, са за продължаване по същия, път. Явно обаче, не всички в компанията мислят така.

Според информацията, Fiat Chrysler разработват прототип за Google, базиран на моделът Pacifica. Той би трябвало да бъде използван в нова услуга на софтуерния гигант, която ще представлява автономни коли за споделено пътуване.

Още, според доклада на The Information, вместо собствени самоуправляващи се автомобили, Google смята да си партнира с автомобилостроители, които да имплементират технологията на Google за автономно шофиране в моделите си. Още повече, през май тази година, гореспоменатите Fiat Chrysler и Google обявиха партньорство, с което смятат да представят самоуправляващи се мини-ванове.

Лари Пейдж и финансовият директор Рут Порат са инициаторите на промяната в насоката, както се споменава още в блог поста. До какво ще доведе това, още е рано да се каже. По-късно днес Google трябва да излязат с официална информация относно автомобилните си планове, така че ще знаем повече.