google+

Google+ добавя възможност за оптимизиране на видеото, заснето от мобилни устройства. Това ще става чрез социалната мрежа заснетото, като  съдържанието ще бъде подобрявано по отношение не само на осветеност, но и цвят и стабилизация на изображението. Очаква се Google да въведе  възможност и за оптимизирането на речта във видеото. Функцията може да бъде включвана и изключвана от настройките на мобилните приложения. В сравнителни тестове се забелязва положителна разлика при активирането на новата функция.

ВИЖ ОЩЕ: ОБАМА: САЩ ЩЕ ОТВЪРНЕ НА АТАКАТА НА СЕВРНА КОРЕЯ СРЕЩУ SONY

Можете да изпробвате новата възможност още сега. Нужно е да имате включена настройката „автоматично запазване“ (Auto Backup). Google+ автоматично ще анализира качеството на заснетите материали. Потребителите, които използват настолния уеб браузър, ще видят известие, което ще показва резултата след оптимизацията. По този начин ще се визуализират промените и ще могат те да се приложат при потвърждаване.

Подобряването може да се използва и при всяко едно видео при поискване. При настолните приложения за Windows, Mac, Linux и Chrome OS е нужно да се отвори Google+ и да се избере More -> Auto Enhance. Във фото приожението при Android може да се избере видео и от менюто да се избере Auto Enhance.