Shelfies

Shelfies

Първи април е рождения ден на Gmail и това не е шега. Популярната услуга, която бавно, но уверено навлезе в живота ни, вече е на 10 години. По този повод Google обяви “Shelfies” – начинът да споделяме своите селфита чрез интерфейса на Gmail.

Това не е просто споделяне на снимки, или поне не по начина, по който го разбираме. Изображението ще бъде използвано като тема за Gmail и вие ще можете да му се наслаждавате всеки път, когато проверявате своята поща. Селфи (selfie) е терминът за собствена снимка, който дори беше включен официално в Оксфордския речник и стана дума на 2013 година.

След като много потребители започват да качват собствени снимки, като теми в Gmail, компанията е решила да поднесе своя комплимент към тях, позволявайки им да го правят по един иновативен начин, а що се отнася до споделянето- не е проблем, че кадрите са ограничени до пощенската ви кутия, просто я отворете на десктопа си и я споделете с приятели.

Звучи малко нарцистично, но може би наистина ще бъде забавно, поне за Google, която ни спретна тази първоаприлска шега! Компанията не пропусна да се пошегува с всички с нас, като трябва да очаквате изненада, когато качите своето Shelfie. Честит 1 април на всички!