GLOBUL получи награда за цялостен принос в подобряване на пътната безопасност в страната от „Прес Автоклуб България“. Компанията бе отличена за дългосрочната си социална инициатива „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!”, която има за цел да насърчи разумното шофиране и отговорната употреба на мобилния телефон зад волана. Наградата бе връчена по време на официалното награждаване на победителите в конкурса „Автомобил на годината 2013“, което се състоя на 7 декември в София.

„Това отличие е доказателство, че усилията ни в посока подобряване на пътната безопасност се оценяват от българското общество. Щастливи сме, че кампанията ни успява да достигне до хората, тъй като вярваме, че безопасността на движение по пътищата зависи преди всичко от личната отговорност на всеки един от нас.” – заяви по време на официалното награждаване г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL.

 „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!” е дългосрочна образователна инициатива с национален обхват. Официален посланик на кампанията е четирикратният рали шампион на България и пилот на GLOBUL Rally Team Крум Дончев. В рамките на ежегодната си инициатива, GLOBUL провежда поредица от активности с цел превенция и насърчаване на пътната безопасност в страната.