GLOBUL получи отличието „Най-голям корпоративен дарител“ за 2012 г. в две от категориите на Седмите годишни награди на Български дарителски форум – „Най-голям обем на финансови дарения“ и „Най-щедър дарител“. Престижната награда бе връчена от президента на Република България Росен Плевнелиев.

 В рамките на изминалата година, GLOBUL е инвестирал над 1 млн. лв. в социални програми и инициативи в няколко основни насоки  – насърчаване на образованието, опазване на околната среда и инвестиции в развитието на обществото, както и екологичната инициатива Национален ден на природните паркове.

По повод десетата годишнина на компанията през 2011 г. и като част от стратегията си за корпоративна отговорност, GLOBUL дари общо десет линейки на центровете за спешна медицинска помощ в градовете София, Пловдив, Благоевград, Ямбол, Добрич и Смолян. Общата стойност на дарението се равнява на над 850 000 лв., което го превръща в най-голямото единично дарение от фирма в страната след 1989 година.

„Като компания, която е дългосрочен инвеститор в страната, за нас е изключително важно да допринесем за икономическото развитие и да застанем зад полезни за обществото социални проекти. Решихме да направим подобно дарение, тъй като вярваме, че то ще позволи на много българи да получат качествена и навременна спешна медицинска помощ, а също така ще подпомогне и подобри здравните грижи в страната.“ заяви по време на церемонията по награждаването г-н Харис Коцибос, изпълнителен директор на GLOBUL.