globul1

GLOBUL подкрепи създаването на първия Дневен център за обучение в трудови умения на хора с интелектуални затруднения по проект на Фондация „Светът на Мария“. Дневният център бе открит днес със специална церемония, с участието на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL.

В дневния център млади хора с леки и умерени интелектуални затруднения ще обогатят уменията си за самостоятелен живот, за изграждане на приятелства, за работа в екип и ще имат възможност да упражняват усвоените трудови умения. Като част от дневния център предстои и откриването на „Защитено кафене“, където ще се предлагат прясно приготвени от клиентите на центъра храни и напитки.

“За мен и за екипа на GLOBUL подкрепата за благотворителни каузи никога не се е изразявала единствено в осигуряването на финансова помощ. За нас това е инвестиция в обществото, от което сме част, инвестиция в бъдещето и доброто на цялата общост. Бих желал да поздравя екипа на фондацията за добре свършената работа и да пожелая на тях и техните клиенти ползотворан работа“, коментира г-н Гуев по време на церемонията по откриването на центъра.

„Усилията ни вероятно нямаше да се увенчаят с успех без щедрата, навременна и безусловна подкрепа на GLOBUL, които допълниха осигурените от нас средства. Благодарим на GLOBUL за разбирането и загрижеността, която проявиха към нуждите на хората с умствени затруднения“, сподели г-жа Цецка Радева, директор на фондация „Светът на Мария“.

Подробна информация за дейността на Фондация „Светът на Мария, Дневния център и кампанията за набиране на средства за неговото развитие е публикувана на www.mariasworld.org.