Traineeship1

GLOBUL и GERMANOS дадоха старт на лятната си стажантска програма, която се провежда за десета поредна година. Програмата бе открита днес на официална церемония, която се състоя пред сградата на компанията в Бизнес Парк София.

Тази година GLOBUL и GERMANOS посрещат 60 студенти от водещи университети в страната – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Университета за световно и национално стопанство, Нов български университет, Американски университет в България и др.

Участниците в стажантската програма ще се присъединят към общо 18 дирекции на GLOBUL и GERMANOS, сред които „Маркетинг и комуникация“, „Корпоративни продажби“, „Правни отношения“, „Продукти и услуги“, „Обслужване на клиенти“, „Човешки ресурси и администрация“, „Корпоративна отговорност“, „Снабдяване и логистика“, „Изграждане на мрежата“ и др.

Traineeship 2

Стажът е платен и е с продължителност два месеца. Всички участници преминават през обучение по презентационни умения и специална въвеждаща програма, която има за цел да запознае младежите със структурата на компанията, с функциите на отделните й звена, както и с нейната корпоративна култура, мисия и ценности. По време на стажа си в компанията, студентите имат възможност да усвоят практически умения в съответната област, както и да разработят индивидуални проекти под ръководството на персонални наставници.

През годините стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS се утвърди като една от най-успешните ни образователни инициативи, тъй като тя дава шанс на младите хора да натрупат опит в реална бизнес среда. Щастливи сме, че с всяка изминала година интересът към програмата се увеличава, а все по-голяма част от стажантите стават част от нашия екип. По този начин бизнесът може не само да подпомогне реализацията на талантливите студенти, но и да допринесе за развитието на образователната система в страната.“ – заяви по време на официалното откриване г-н Апостолос Пагуцос, главен технически директор на GLOBUL.

Сред гостите на събитието бяха и популярните български изпълнители Ангел и Мойсей, които поздравиха младите таланти с някои от най-известните си парчета и им пожелаха бъдещи кариерни успехи.

Angel&Moisey

До момента в стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS са участвали близо 300 студенти от български и чуждестранни университети, като 30% от тях впоследствие са започнали работа в компанията. Традиционно най-силен е интересът към техническите и икономически специалности – голяма част от студентите предпочитат да започнат стаж в дирекции „Финанси“, „Маркетинг и комуникация“, „Информационни технологии“, „Радио и трансмисия“, „Право“ и др.От старта на програмата през 2004 г.,  GLOBUL е инвестирал близо половин милион лева в развитието на стажантската си програма и подкрепата на младите таланти в България.