20130613-210616.jpg

Треньори от футболната школа на „Манчестър Юнайтед“ ще обучават деца от различни градове на България в рамките на специален лагер, организиран от GLOBUL от 17 до 21 юни в София. Инициативата ще се проведе в рамките на партньорството между оператора и английския клуб, и ще бъде открита от легендата на „Манчестър Юнайтед“ Гари Палистър.

Участие в тренировъчния лагер ще вземат над 100 деца от цялата страна и 20 младежи в неравностойно положение, избрани да представят страната ни на Световното първенство по футбол за бездомни хора. Проектът е част от стратегията за корпоративна отговорност на GLOBUL и цели да насърчи спортния дух сред българските деца. Компанията поема всички разходи по организацията на инициативата.

В лагера ще участват млади футболни таланти от отборите, класирани на първите три места в турнирите по футбол за момчета във възрастовите групи V – VII и VIII-X клас от „Ученически игри” 2012/ 2013 г. Това са отборите на ОУ „Георги С. Раковски“, гр. Шумен, СОУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали, 101 СОУ „Бачо Киро“, гр. София, Професионална гимназия по електроника и електротехника, гр. Пловдив, НПМГ „Акад. Любомир Чаталов”, гр. София и МГ „Д-р Петър Берон”, гр. Варна. Училищното първенство се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката.

Освен ученици, в тренировъчните занимания ще се включат и състезателите от мъжкия и женския български национален отбор по футбол за бездомни хора. Участието на младежите в неравностойно положение в лагера е част от подкрепата на GLOBUL за проекта Homeless World Cup, който се осъществява от Sports Management Bulgaria.

Сподели
Предишна страницаMicrosoft отваря Windows секции във веригата Best Buy
Следваща страницаМобилният интернет в България – новият коз на телекомите
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg