GLOBUL награди победителите от Зелената олимпиада, организирана от образователния портал Академика БГ. Официалната церемония по закриване на инициативата се състоя днес в София.

В състезанието, което приключи на 10 декември, се включиха близо 5000 ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в три възрастови групи. Участниците трябваше да попълнят онлайн тест и да развият теза на екотематика.

По време на събитието г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL, връчи наградите на „зелените“ шампиони във всяка възрастова група. Победителят при най-малките Константин Джаркин от 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“, гр. София получи плейър iPod Nano. В средната възрастова група Николай Лесидренски от СОУ „Иван Вазов“, гр. Плевен спечели смартфон GLOBUL Touch, а при най-големите Катерина Петкова от ГПЧЕ „Симеон Радев“, гр. Перник си тръгна с таблет Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Участниците, класирани на вторите и третите места, също получиха подаръци.

GLOBUL подкрепи Зелената олимпиада в рамките на своята дългосрочна стратегия за екологична устойчивост GLOBUL Green. Целта на инициативата бе да обогати знанията на учениците за опазване на околната среда и да спомогне за изграждане на екологична култура. Състезанието се проведе под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова и в партньорство с природозащитната организация WWF.

Сподели
Предишна страницаСрещу 5 лева месечно фирмите получават повече услуги на още по-атрактивни цени
Следваща страницаLenovo представи IdeaPad Yoga и ThinkPad Twist
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg