25% от новите снимки в библиотеката с изображения Getty Images, са направени с мобилен телефон, а не с професионален фотоапарат. Това каза по време на Световния мобилен конгрес в Барселона Даун Еъри, изпълнителен директор на компанията.

Според нея снимките, които правим със смартфоните си, имат редица предимства пред професионалните фотографии. „Два милиарда души в света имат камера в телефоните си. Светът се превръща в експерт по правене на снимки “ – допълни мениджърката.

За да докаже думите си, тя попита аудиторията, колко души са правили снимка на известна личност. Голям брой от слушателите вдигнаха ръцете си.

Еъри посочи, че снимките, направени със смартфон, позволяват на фотографа да бъде по-близо до своя обект. А това от своя страна позволява да се направи много по-лично изразяване на отправеното послание.

1 коментар

  1. Глупости на търкалета! Няма уважаващ себе си фотограф, без значение начинаещ или профи, който да тръгне да снима с телефон . Камерата на телефона е полезна само от време на време когато нямаш фотоапарат със себе си, или снимаш просто ей така..

Comments are closed.