Gcompris
Gcompris
Gcompris
Gcompris

Безплатната колекция от образователни игри и приложения Gcompris вече има Android версия. В този комплект са включени над 130 занимателни мини игри, които са предназначени за деца на възраст от 2 до 10 години. В Gcompris влизат дейности от най-важните области на развитие за децата в тези възраст: игри за смятане, географски познания, упражнения за четене и други.

ВИЖ ОЩЕ: ТУРЦИЯ СЕ ЗАКАНИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НА TWITTER

Разработката на колекцията започна още през 2000 година, като основната цел бе създаването на безплатни игри за Gnu/Linux платформата. По-късно програмата бе пусната и за Windows, но поради по-сложната разработка и поддръжка не всички компоненти бяха включени. Потребителите можеха да платят, за да “отключат” всички компоненти от пълната версия.

Наскоро целият комплект бе написан наново, което позволи и създаване на Android версия. Приложението за тази платформа отне около една година разработка. Разработчиците са успели да внедрят 86 дейности от настолната версия. Първоначалната цена на пълната версия на Android версия е 6 евро, но се очаква тя да се промени. Можете да изтеглите версията от Google Play.