Samsung бият по продажби Apple на собствената им територия. Това докладват от агенцията Kantar Worldpanel, които са направили официално проучване. В САЩ Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge се купуват повече от iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

Да, ясно е, че последните iPhone модели излязоха на пазара месеци преди флагманите на Samsung, но до сега това не е било проблем и Apple винаги са били на върха. Тази година нещата се променят и изглежда американците предпочитат по-новото. Според данните от Kantar, през трите месеца до май 2016, Samsung държат 37% от пазара в САЩ, докато на Apple се полагат 29%. Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge имат 16% част, а пък iPhone 6s / iPhone 6s Plus са 14,6% от продадените устройства.

 

Това, разбира се, не значи че Apple са зле в пазарно отношение. Да, те търпят спад в продажбите, но се държат здраво. Корейците и Купертино все още притежават целия топ 10 от продадени устройства в Съединените американски щати. Едва в топ 20 се виждат други производители като LG и Sony.

Интересно ще е да видим пазарните анализи след излизането на Samsung Galaxy Note 7 другия месец и iPhone 7 / iPhone 7 Plus малко след това.