Samsung Galaxy S6 Picture 2

Анализаторите предвидиха, че тази година Samsung ще продаде 50 милиона бройки от Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, което ще превърне новите флагмани в най-успешните модели в историята на S серията. Ако смятате, че това число е голямо, то трябва да ви кажем, че корейският гигант вижда още по-светло бъдеще.

Изпълнителен директор на Samsung е заявил, че компанията очаква да продаде над 70 милиона S6 и S6 edge смартфона, пише The Korea Times. Не е ясно дали тази цел е само за 2015 г. Въпреки всичко, новите хай-енд устройства ще помогнат за увеличение на приходите на корейския производител. Ох-Хян Кьон, главен изпълнителен директор на Samsung, e заявил, че продажбите на Galaxy S6 през първата седмица са „изглеждали впечатляващо“, пише още The Korea Times.

Миналата седмица представител на Samsung пък заяви, че компанията най-вероятно няма да успее да отговори на търсенето на Galaxy S6 edgе, което е доста по-голямо от очакваното, защото производството на извития дисплей е по-трудно. През последното тримесечие Samsung загуби голяма част от своя пазарен дял, отбеляза и едни от най-ниските продажби от последните години, като така короната отиде при конкурента Apple. Изглежда с новите S6 и S6 edge имат шанса изцяло да променят позициите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS