Galaxy S5

Galaxy S5

Камерата на Galaxy S5 е едно от безспорните му предимства, но само две седмици след старта на продажбите му, тя може би ще се превърне в сериозен проблем за компанията.

Потребители се оплакват от бъг, който трайно уврежда камерата на устройството. След съобщение „camera failure“ тя става неизползваема. Потърпевшите са предимно с модела на Verizon, но има съобщения и за Sprint и AT&T. Няма никаква очевидна причина за грешката, но връщане на фабричните настройки не помага и за момента единствено физическата замяна на устройството е решение на проблема.

Samsung е потвърдила, че е наясно с проблема и говорител на компанията съветва потребителите да се обърнат към своя оператор за гаранционна подмяна. Случаите не са масови и само ограничен брой устройства явно са засегнати от хардуерния срив.

Въпреки, че у нас все още няма сигнали за наличието му, ние веднага се свързахме със Samsung България за потвърждение и те ни увериха, че ще ни предоставят детайлна информация по случая, след като си изяснят вътрешно нещата. За сега остава твърдението, че Samsung си признават за проблема, но какво ще се случи със засегнатите бройки в България ще ви уведомим на по-късен етап.