Миналия месец бяха пуснати слухове, че премиерата на Samsung Galaxy Note 8 ще бъде през август месец. Сега имаме малко по-точна информация извлечена от две корейски публикации. The Bell пишат, че датата на премиерата ще бъде 23, а The Investor споделят, че Samsung потвърждават само месеца – август.

Въпреки че засега това са „слухове“, почти всички бяхме сигурни, че осмият месец от годината е най-подходящ за Note 8, поради ред причини. Особено като вземем предвид и предишните премиери на Note устройства, абсолютно логично е корейците отново да изберат края на лятото като период. Еван Блас спекулира, че новият фаблет ще бъде със същите размери като Galaxy S8 Plus т.е. – 6.2-инча. Различното ще бъде в двойната камерна система, както и в S Pen.

Двойната камера може би ще бъде поставена хоризонтално и снабдена с 12-мегапикселови сензори. Скенерът за пръстови отпечатъци вероятно ще бъде до камерите, от което почти всички се оплакват… В САЩ телефонът ще струва към 999 евро. Най-предполагаемите цветове са: черно, синьо и златно. Август не е толкова далеч, затова очаквайте още информация скоро…