Foursquare Swarm

Foursquare Swarm

Foursquare обяви днес, че разделя своята услуга на две отделни приложения. Едното ще се нарича Swarm, а другото ще запази оригиналния бранд Foursquare.

Идеята е чекването, което позволява изпращане на местоположението на приятел, да се отдели в новото приложение Swarm, което ще е налично за Android и iOS в следващите две седмици. Версията му за Windows Phone ще се появи малко по-късно.

През последните години компанията бавно измести фокуса на своите услуги, в желанието си да предложи на потребителите най-добрите ресторанти, барове, кафенета и атракции, базирани на техните собствени предпочитания. Според нея, проверката със Swarm ще бъде много по-бърза и лесна, отколкото е в момента с Foursquare. Ако сте заинтригувани от новото приложение Swarm, можете да се регистрирате на специално създадения за него сайт, за да получите възможността да го изпробвате.

Що се отнася до приложението, което ще запази оригиналното си наименование – то ще се фокусира върху откритията. От него ще можете да научите за различни интересни места, ще ви предложи нови ресторанти и магазини, които да посетите. Новата версия на Foursquare ще се появи през лятото.

Решението на компанията да раздели популярното си приложение на две части е любопитно, а дали е сполучлив ход, ще покаже само бъдещето. За момента можем само да изчакаме с интерес появата на Swarm и да тестваме резултата от промяната.