find-my-iPhone-1

Полицай, запален по технологиите, и Find My iPhone спасиха живота на жена, паднала в 500-метрова клисура след катастрофа в Калифорния. Мелиса Васкес била изхвърлена от колата си след инцидент на пътя и била изчезнала в продължение на цели 17 часа.

ВИЖ ОЩЕ: Кои модели на Sony, HTC и Motorola ще получат Android 5.0 Lollipop

Драмата започнала миналия понеделник в 14 часа, когато инсталираната в колата на Мелиса система за сигурност OnStar установила, че се е случило произшествие, разказва ABC11. Две от гумите на автомобила били изхвръкнали надалеч. OnStar съобщила място на инцидента, но отзовалите се полицаи не открили нищо там. Малко по-късно системата актуализирала местоположението, но и след новите указания униформените не успели да намерят каквото и да е.

За щастие един от полицаите се оказал запален фен на технологиите. При претърсване на дома на Мелиса той открил iPad и се досетил, че може да използва Find My iPhone, за да установи къде се намира жената. Разбира се, за да го направи, трябвало да открие каква е паролата й – и успял. По-късно споделил, че е пробвал цифрови комбинации, които често се използват за парола, и на третия опит улучил точния вариант.

Двайсет минути след като използвали Find My iPhone, полицаите открили Мелиса – в тежко състояние, но жива. Пострадалата веднага била отведена в болница с хеликоптер. Междувременно OnStar са започнали разследване защо тяхната система не е успяла да предаде точна информация.