След като тихо и без много фанфари Марк Зукърбърг и компания пуснаха услугата Facebook Live за определени обществени личности със страници в социалната мрежа, беше време обсегът на стийминг функцията да се разрастне. От днес вече всички притежатели на т.нар. Потвърдени страници имат възможността да пуснат видео на живо за своите последователи във Facebook.

Функцията на Facebook е подобна на Periscope, който излезе преди няколко месеца и е наличен и в България. Разликата между отрочето на Twitter и Facebook Live обаче е, че видеото от стрийминга на живо във Facebook остава на стената на страницата завинаги (или докато администратор не го изтрие, разбира се).

Както споменахме, всички потвърдени страници (такива със синя отметка до името си) имат възможност да пускат стрийминг, като това е и много лесно – просто трябва да изберете Post и след това иконата за лайв видео. За сега услугата ще остане налична за iOS устройства, но се надяваме да бъде донесена и на Android потребителите. Не се знае дали има план обикновени профили също да могат да стриймват свои записи в някакъв момент от развитието на Facebook Live.