fb-home-1-130404

Спомняте ли си Facebook Home? Лънчърът, на който компанията заложи доста надежди, но същевременно и от който потребителите останаха разочаровани. Може би вече отдавна сте забравили за него, но социалната мрежа все още се опитва да го лансира, като периодично го обновява и му добавя нови функции.  Днешният ход на компанията е добавянето на нови източници на съдържание в иначе доста скучното и безинтересно приложение.  Интегрирането на Flickr, Pinterest, Tumblr  и Instagram цели да го изкара от състоянието на доставчик на статуси и да му придаде малко повече ангажираност. За съжаление функцията ще стане достъпна първоначално само за бета тестерите, а ако получи достатъчно положителни отзиви, може би ще се появи и в официалното приложение.

Истината е, че след голямата реклама и представянето на Facebook Home през април, потребителите на практика получиха едно голямо нищо, защото освен на HTC First, вторият фирмен апарат на социалната мрежа и малка група избрани флагмани, то не беше съвместимо с болшинството устройства на пазара. Това доведе до интеграцията на някои от функциите му в официалното мобилно приложение на компанията. И все пак за толкова шумно промотирано приложение, като че ли развитието му е доста мудно.

 

Дали новата функция ще подпомогне развитието или просто ще е поредния неуспешен опит за привличане на вниманието, ще разберем само, ако тя стане официално достъпна. И все пак спомняте ли си въобще за Facebook Home?