facebook тагове

Facebook тества нова функция, за която може да се каже, че е взаимствана от LinkedIn – тагове в профилите. Компанията е потвърдила пред The Verge, че работи по тази опция със следното изявление: “Профилните тагове са креативен инструмент, който позволява на теб и приятелите ти да добавяте тагове към профила, за да подчертаете неща, описващи вас и това, което ви интересува”.

Както става ясно, потребителите ще имат възможността да добавят тагове в собствения си профил, както и техни приятели могат да ги добавят в свои тагове, които обаче трябва да бъдат одобрени преди да станат публично видими. Няма шаблонни тагове – може да се напише всичко по желание, включително да се използват и емотикони.

След като новата опция стане достъпна до всички потребителите в социалната мрежа, вече ще може да посетите профил на ваш приятел (или обратното) и да го тагнете с думи или фрази, които го описват най-точно, като щастлив, добър и т.н. Той ще получи известие за приемане или отхвърляне на тага. След като се одобри, тагът ще се вижда от останалите приятели във Facebook, които може да го харесват.

Все още не е ясно как точно ще бъдат използвани таговете. От Facebook казаха, че в момента тестват новата функция само в Нова Зеландия, но няма информация кога тя ще бъде пусната и за други страни.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS