facebook-messenger-gif

Социалната мрежа Facebook улеснява споделянето на анимирани GIF картинки в Messenger. Преди известно време Facebook създаде платформа, която позволява инсталирането на приложения в Messenger, превръщайки го в нещо много повече от чат програма. Следващата стъпка е вече реализирана – изпращането директно на GIF анимации без посредничеството на външни приложения.

Facebook тества това чрез вграждането на специален бутон „GIF“, който ще даде възможност на потребителите на Messenger да търсят и изпращат GIF изображения по един много по-опростен начин. Това е много по-лесно от предлаганото досега сваляне на външни приложения към Messenger и работата с тях.

Бутонът започна да се появява сред някои от потребителите на Messenger миналата седмица. Той взима изображения от двете най-известни източника на GIF картинки – Giphy и Riffsy. Все още изборът е доста ограничен, но очакваме с поетапното въвеждане на новата функция да се разнообрази и предлагането. За момента с изпращането на GIF се поставя и реклама за изтегляне на добавката за Messenger, която е предоставила картинката.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS