facebook android

facebook android

Facebook приложението за Android ще изненада потребителите с нова функция, която ще ви позволи да имате постоянен достъп до известията си в статус бара. Лентата ще включва най-важните бутони – линк към нюз фийда, поканите за приятелство, съобщенията и,  разбира се, вашата профилна снимка. Има и опция за изключване, до която се достига след кликване на бутона “i” от дясната страна, което ще ви отведе в настройките.

facebook android notification

За момента тази функционалност е достъпна само за бета тестери, но ако всичко е наред ще бъде пусната официално в следващите ъпдейти. Facebook винаги се е стремяла да направи продуктите си близки до потребителите, като най-успешният и опит се оказа Chat Heads. Facebook Home лънчърът на социалната мрежа беше агресивно рекламиран, но като че ли не постигна желания успех.

Новата инициатива на компанията за известия в статус бара, безспорно ще бъде посрещната със смесени чувства от потребителите, но тя наистина изглежда добре и ще бъде полезна за тези, които получават наистина много уведомления. Опцията й за изключване ще бъде от полза за тези, които не желаят да виждат снимката си при всяко сваляне на статус бара. Съвсем скоро Facebook обяви и своята програма за бета тестери на приложението Messenger за Android, която обещава ъпдейти всяка седмица. Аз се включих, а вие?