Facebook Moments Logo
Facebook Moments Logo
Facebook Moments Logo
Снимка: Facebook

С все по-развиващия се интерес към приложения за организация и съхранение на снимки, Facebook решиха да участват в състезанието. Moments е ново приложение, достъпно за потребителите на Android и iOS устройства, което улеснява намирането на приятели в снимките на устройствата ви. Използва се технология за разпознаване на лица, която сканира и предлага тагването на приятелите ви в снимките. Ако тагнатите лица също използват Moments, то тогава те ще видят снимките в собствената си синхронизирана колекция. Ако все още не използват Moments, тогава те ще получат известие чрез Facebook Messenger. Приложението създава колекции от фотоалбуми, които съдържат потребителя и неговите тагнати лица, заедно с възможности за търсене и преименуване.

Има две основни разлики между Facebook Moments и други приложения за споделяне на снимки:

  1. Facebook разпознава вашите приятели чрез профилите в социалната мрежа.
  2. Facebook използва своето приложение Messenger за изпращане на известия.

Целта на социалната мрежа е да помогне на потребителите в интернет да споделят всички снимки от значими събития, които по някакъв начин стоят заровени в албума на мобилното ви устройство. Moments групира тези снимки според това кой е в снимката и къде е заснета.

Концепцията е много проста и звучи наистина ефективно – на един рожден ден например, се събират много хора, които снимат събитието. Ако всички използват Moments, тогава цялата колекция от снимки, заснети от различни лица, ще се събере. Това е огромно улеснение за всички, които искат по най-бързия начин да изградят един цялостен албум.

От настройките на Facebook ще можете да изберете дали искате да бъдете тагвани – от тази опция зависи и това дали софтуерът за разпознаване на изображения ще „прихване“ лицето ви.

Можете да изтеглите Facebook Moments за Android от Google Play и за iOS от iTunes.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS