newsfeed

Ако често ползвате Facebook, то тогава знаете, че постовете и събитията, които се появяват в общия поток (News Feed), се подбира на базата на алгоритъм. Ново обновление на социалната мрежа позволява на потребителите сами да избират съдържанието, което да се показва. Тази опция беше представена още през месец май, когато тя бе представена за тест на ограничен кръг потребители.

Новите възможности позволяват да решите кои известия да се излизат първи. Потребителите на Facebook могат да изберат профилите на други лица или страници, като техните постове ще се показват първи в общия поток. Улеснено е също и премахването на профили, които вече не искате да следите.

Новият инструмент за предлагане на страници автоматично ще избира такива на базата на харесаните постове. Това е функция, която е подобна на съществуващата в Twitter, кято предлага да последвате профили на базата на това, което харесвате.

Новите промени ще бъдат налични в мобилните приложения за iOS и Android още от днес. Настолната уеб версия на социалната мрежа ще се забави с имплементирането им с още няколко седмици.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS