facebook

Facebook отново позволява видеа на човешки обезглавявания да се появяват в социалната мрежа. Решението е доста спорно и ще бъде главна тема за психолози и загрижени родители, които не искат да излагат децата си на подобно нещо. През май месец компанията се покори на социалния натиск и премахна всички видеа, показващи извращенията, но според BBC News социалната мрежа отново е на предишния си хал.

„Въпреки, че видеата са шокиращи, нашият подход е създаден за да опази правото на хората да описват, показват или коментират света, в който живеем“, каза компанията през май когато в социалката беше публикувано видео, показващо обезглавяване на мексиканска жена от маскиран мъж.

Facebook няма намерение да ни показва подобни визуално неприятни сцени в нюз фийда, а смята да разработи специална система, която ни предупреждава, че определеният пост може да показва насилие. От компанията запазват правото си да изтриват подобни видеа, ако се забележи укоражаване на подобни действия или възхищение в коментарите.

Сподели
Предишна страницаApple пусна ъпдейт до iOS 7.0.3
Следваща страницаLG G Flex в реални снимки
Научете първи всичко от света на мобилните комуникации и технологии. Може да се свържете с нас на следния имейл адрес: office@smartnews.bg