Elephone е малко позната китайска компания на пазара на мобилни устройства и може би точно това й помага да опита да направи смартфон с двоен буут, работещ с Android и Windows. Няколко производителя вече са опитвали това, но са оставяли тези проекти настрана, поради OEM (original equipment manufacturer) забраните наложени от Google. Microsoft също има такива, но при тях те не са толкова сериозно затегнати. Тези забрани пречат на компании като Samsung да произведат телефон с Android и операционна система на конкурентен софтуерен гигант. Elephone не се влияят от това, може би защото нямат OEM договор с компаниите.

Китайците вече показаха няколко телефона на пазара със завидни характеристики и най-новия Android Lollipop. Сега е време за нещо различно. Неназованият нов модел устройство от Elephone ще дойде в два различни варинта – един с Android 5.0, и друг с двоен буут с Android 5.0 и Windows 10. Първият ще бъде на пазара в Китай през май, докато вторият вариант през юни.

Характеристиките на устройството също не са никак лоши. И двата модела са с 4GB RAM, скенер за пръстови отпечатъци и „над 3800mAh“ батерия. Дисплеят ще е 5.5-инчов с резолюция 2560 x 1440 пиксела. Останалото зависи от версията, която изберете. Вземете ли този с Android, ще получите 64-битов MediaTek MTK6795 процесор и 21-мегапикселова камера IMX 230. Този с двоен буут ще бъде с процесор Intel Atom (за който не се знае нищо повече за момента) и 20.7-мегапикселова IMX 230 камера от Sony.

Не се знае дали новият Elephone ще бъде наличен извън границите на Китай и каква ще е неговата цена, но ако трябва да сравняваме, може би няма да бъде много скъп. Какво ще кажете?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS