Проблемите със сигурността са една от най-обсъжданите теми при Android. На Google I/O тази година разработчиците изтъкнаха това като най-голям проблем, с който трябва да се справят. И въпреки, че Google правят всичко по силите си, това продължава да пречи, тъй като производителите на Android смартфони не разпращат ъпдейтите с фиксове достатъчно бързо.

След изследване, проведено от Duo Labs, известният специалист в областта на сигурността Гал Бениамини споделя, че над 57% от Android устройствата не са получили последните фиксове и са застрашени от поредната уязвимост относно криптирането. Точно за това заедно с Duo Labs, специалистът препоръчва закупуването и използването на Android устройства единствено произведени под марките Nexus и Samsung. Според изследователите, само тези две марки смартфони могат да доставят ъпдейтите достатъчно бързо, че ползвателите им да не са застрашени от уязвимости.

Смятаме, че само Android устройствата от линиите Nexus, а от скоро и Samsung, са единствените, които можем да препоръчаме без големи резерви, при условие че те продължат да пускат актуализациите за защита толкова бързо.

Така че ето го и мнението на уважаван специалист – ако искате смартфон с Android, най-добре той да е произведен от Samsung, или пък да е с логото на Google Nexus. Вие какво смятате по този въпрос? Споделете с нас в коментарите.

4 Коментари

  1. СМЕШНИ СТЕ ! Не се научихте да пишете нормални статии и това си е ! За да има някакъв смисъл в подобна статия трябва да има и база за сравнение, а такава в случая няма защото е писана от Самсунг хейтър ! Колкото и да хвалите последните боклуци на тази фирма няма смисъл от защита след като падайки от 1м височина на паркета … става на сол !!!

  2. Какъв е проблема със статията? Това е новина, отразили сме я като такава. Кой и как е правил проучването вече е друга тема. Смятам пределно ясно е отбелязано, че проучването не е правено от нас.

  3. Може би щеше да е по-добре да се отбележи, че препоръката е само на база ОС, а не останалите характеристики на устройствата. Иначе в статията няма нищо лошо. В крайна сметка никъде в нея не се казва, че останалите марки произвеждат лоши устройства. Просто се казва, че имат проблем с своевременното предоставяне на ъпдейти за ОС…

Comments are closed.